60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Zinkwerken Markdal

wij worden niet zenuwachtig van een op onze handen kijkende ooievaar

Soms loop, fiets, rijd je door Breda en denk je: wat zou het een eer zijn aan dit object te mogen werken. Door de jarenlange ervaring, welke ons bedrijf heeft opgebouwd sinds 1961 en het feit dat we vakmensen in dienst hebben, zorgt ervoor dat we meerdere malen bij objecten uitgenodigd worden wat op ons verlanglijstje staat. Zo ook de boerderij van Staatsbosbeheer gelegen in het Markdal. Een mooi gebied met prachtige natuur.

We hebben de opdracht mogen ontvangen om de dakkapellen opnieuw in het zink te steken. Een belangrijk aandachtspunt was dat het houtwerk bij elke schilderbeurt hersteld moet worden. We hebben geconstateerd dat door verkeerde afwatering elke keer het houtwerk flink beschadigd werd. Uiteraard hebben we de goede details in ere overgenomen, echter hebben we wel de afwatering van het dakje aangepast. Bij de werkzaamheden aan de dakkapellen hebben we geconstateerd dat er actieve houtworm in de houtconstructie zat rondom de dakkapellen. We hebben deze mogen laten bestrijden. Verder hebben we beide zinken hemelwaterafvoeren vervangen.

Bij de planning van deze werkzaamheden zijn we vaak alleen afhankelijk van droog weer. Bij de planning van deze werkzaamheden waren we echter ook afhankelijk van het broedseizoen van de huis ooievaars, welke elk jaar het nest weten te vinden. Uiteraard hebben we respect voor deze wensen en we hebben hier gelukkig aan kunnen voldoen. Zoals te zien is op de foto was de ooievaar reeds geland in het Markdal. Gelukkig kon ons zinkwerk ook de goedkeuring van de ooievaar wegdragen. Een eer om hier in dit bijzondere plekje van Breda te mogen werken onder het toeziend oog van meneer ooievaar.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!