60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Zinken gevelbekleding

duurzaam en met eindeloze mogelijkheden

Zink is voor een loodgieter een heel mooi materiaal. Zink bestaat als dak- en gevelbekleding al 200 jaar. Het mooie is dat zink ook meegaat met zijn tijd. We kennen natuurlijk allemaal het blanke zink wat als het nieuw is geweldig blinkt. Dit zink wordt, na blootstelling aan de elementen, vanzelf mooi egaal dof. De ontwikkeling is toen ontstaan om de patinalaag in de fabriek te simuleren waardoor de natuurlijke eigenschappen van het titaanzink volledig behouden blijven maar het materiaal vanuit de fabriek zijn natuurlijke grijze kleur wordt meegegeven. De laatste ontwikkeling is dat tijdens dit proces pigmenten worden toegevoegd. Zodoende is zink leverbaar in meerdere tinten. We hebben twee beeldbepalende bloembakken in de tuin staan welke we uitgevoerd hebben in Antra kleurig zink. Je moet goed kijken maar het zijn echt met zink beklede bloembakken waarbij het zwart mooi afsteekt met het groen van de beplanting.

Aangezien ik met het loodgieter vak ben groot geworden was de keuze voor de uitvoering van onze nieuwe schutting snel gemaakt. Hij moest uitgevoerd worden in zink! We houden van strak, onze bekleding moest hieraan voldoen. Uiteraard moest de uitdaging groot worden. We hebben dan ook gekozen om de bekleding uit te voeren met uitspringende Antra zink bloembakken. Ook hebben we een schuifdeur opgenomen in de schutting welke de toegang verleent tot de berging en ons grasveld, met een handvat compleet uitgevoerd met het systeem zodat het nauwelijks opvalt. Het valt misschien niet op maar de schutting bestaat uit verschillende hoogte zinken banen. Verder zit er wel een speels verband in. Ook zijn de ledlampen voorzien van een zinken afdekplaatje in dezelfde roodbruine tint waardoor ze in de wand wegvallen. Hiermee hebben we hele mooie details kunnen verwezenlijken, als zeggen we het zelf Het mooie is dat de schutting geen enkel onderhoud benodigd heeft. We kunnen dus achter overzitten en genieten van het mooie resultaat. Bij deze wil ik mijn vader en schoonvader bedanken voor de geweldige ondersteuning! Wil je het zinken kunstwerkje komen bewonderen ben je van harte welkom.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!