60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

XXL tapwatervoorziening

op dit comfort is iedereen jaloers

Door de uitbreiding van de lessen en de aanpassing van het rooster, was de huidige warmtapwater installatie niet meer toereikend, tot frustratie van de docenten. Deze kregen halverwege het schoonmaken van het lokaal last van koud water i.p.v. warm water. Wat je als techneut wilt weten is, hoeveel water er van welke temperatuur beschikbaar moest zijn. Dit kan uiteraard niemand aangeven. Om gevoel te krijgen van de benodigde piek, hebben we een watermeter geïnstalleerd en is er tijdelijk een log bijgehouden. Met deze praktijkinformatie konden we aan de slag. We hebben de fabrikant van het huidige warmwatertoestel benaderd over de werking van het toestel. Deze fabrikant gaf aan dat theoretisch de load boiler en de gasgestookte geiser de piek wel aan zou moeten kunnen. Aangezien het vertrouwen in deze installatie was verloren en wij van mening waren dat door de enorme piek er verkeerde menging in de boiler ontstond, hebben we een voorstel mogen uitwerken voor een nieuwe installatie. Conform dit voorstel hebben we het ook mogen uitvoeren. Er is een boiler geïnstalleerd van maar liefst 1.000 liter. Deze wordt 1 op 1 indirect gevoed door een aparte cv-ketel, waardoor we buiten de regeling van de dubbele scheiding vielen. Om de boiler te plaatsen, is er zelfs een buitendeur aangebracht in de buitenmuur. Om verspilling tegen te gaan, zijn er wel op tappunten hoeveelheidsregelaars geplaatst.

Als mensen problemen hebben, klagen ze altijd, maar als de oplossing is geboden, hoor je vaak niets meer. Voor ons is het mooi dat de leraren tevreden zijn en hun volle aandacht kunnen verdelen over de leerlingen en niet over het warme water…

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!