60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Woonhuis “showroom”

u bent van harte welkom

Van mijn ouders heb ik, samen met mijn vriendin, de kans mogen krijgen om bij de zaak te komen wonen. Voordat we er introkken, hebben we de woning grondig verbouwd. Uiteraard stond ons mooie vak als prioriteit bovenaan de wensenlijst. In de tijden dat ik het vak ken en mag beoefenen, heb ik reeds veel gezien en gemaakt. Eén ding was zeker: het moest anders worden dan standaard.

De gehele begane grond en de badkamer op de eerste verdieping zijn voorzien van laagtemperatuur vloerverwarming. De overige ruimten op de eerste verdieping zijn voorzien van laagtemperatuur convectoren. De keuken is, als aanvulling op de verwarming, voorzien van een laagtemperatuur convector, uitgevoerd in hout.

In mijn appartement ging de douche reeds aan met een druk op een lichtschakelaar. Eén ding was zeker: dit moest beter. Ik ben uitgekomen bij een systeem wat werkt met één digitale druk/draaiknop. Deze knop zorgt ervoor dat het bad vol loopt met de juiste temperatuur en tot de ingestelde hoogte, uiteraard is dit voor elke gebruiker apart in te stellen. Ook de handdouche kunnen we bedienen met deze enkele knop. Als dit werkt voor het bad, dacht ik dat ik dit systeem ook kon toepassen voor mijn douche. Ik was de eerste en enige welke dit systeem ook bij een douche heeft toe gepast. Voor de douche hebben we ook een douche-WTW toegepast, welke de warmte terugwint uit het douchewater.

De bedieningsplaten van het toilet zijn niet op de tegels maar juist in de tegels verwerkt. De bedieningsplaat beneden werkt elektrisch, waardoor je de plaat niet eens hoeft aan te raken. Niet omdat het moet, maar om te laten zien dat vrijwel alles mogelijk is.

De afzuigventilatie is voorzien van en gelijkstroommotor. Deze wordt aangestuurd door een eigengemaakte sturing. Bij gebruik van de afzuigkap of het warmwater bij de douche gaat de ventilatie voor 30 minuten in de hoogstand. Hierna valt hij automatisch terug in de aanwezigheidsstand. Indien 24 uur de schakeling niet wordt geactiveerd weet de installatie dat we niet thuis zijn en gaat hij in de afwezigheidsstand. Op elke moment de passende ventilatie, waar we niet over hoeven na te denken. De afzuigkap is deels aangesloten met recirculatie over een koolstoffilter, dit zorgt dat ervoor dat een deel gelijk naar buiten wordt afgevoerd, de overige lucht wordt gefilterd via het filter. Hierdoor wordt er minimaal duur verwarmde lucht weggegooid.

Tot slot hebben we ook nog een centraal stofzuiger systeem. Deze is centraal opgesteld en door het huis hebben we diverse aansluitingen. De complete installatie hebben we geïnstalleerd in de bijkeuken van het huis. De wens is de installatie nog uit te breiden met thermische zonenergie. Wij heten u van harte welkom in het technische hart van ons huis of ook wel onze showroom.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!