60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Woonboerderij

de oppervlakte van een riante villa de energie rekening van een tussenwoning

Een relatie van ons had een zeer mooie woning in het hart van Terheijden. Ondanks dat, hadden ze een mooie, oude langgevel boerderij gekocht met een geweldig uitzicht. Echter was het nog lang geen bewoonbare woning. Gelukkig hadden de kersverse eigenaren dit ook in de gaten.

De woning is geheel vanuit de basis opnieuw opgebouwd. Hierbij is er isolatie toegepast met enorm goede isolatiewaarden. Als je íets moet doen tijdens zo’n grondige verbouwing is het wel isoleren! Alle energie die niet door je gevel verloren gaat, hoef je niet op te wekken c.q. te kopen.

In de gehele boerderij hebben we vloerverwarming toegepast op de begane grond. Op de eerste verdieping hebben we laagtemperatuur radiatoren toegepast. Gezien de lage temperatuur zijn deze groter dan je normaal zou verwachten. Heel de installatie is door middel van een Honeywell Evo regeling individueel regelbaar. Als warmtebron is er een cv-ketel toegepast, welke geheel is aangepast en functioneert op laag temperaturen. Hierdoor worden de rookgassen maximaal afgekoeld en heeft de cv-ketel het hoogst haalbare rendement. Voor de warmwatervoorziening is een indirect gestookte boiler (CW6) toegepast, waardoor beide badkamers gelijktijdig met comfort gebruikt kunnen worden.

We hebben de woning voorzien van twee badkamers, een toiletruimte met fontein en urinoir en uiteraard de benodigde water- gas- en afvoerleidingen. Tevens hebben we het zinkwerk aan de buitenzijde vervangen.

Deze woning is al even klaar. Het energieverbruik voor deze comfortabele installatie blijkt in de praktijk niet hoger uit te komen dan een doorsnee rijtjeshuis! Dit was een hele openbaring voor onze relatie, aangezien de inhoud van zijn nieuwe huis gelijk was aan zijn oude huis. Echter was zijn gasrekening aanmerkelijk lager. Uiteraard doet de installatie goed zijn werk, maar een heel belangrijke basis ligt in de toegepaste isolatie.

Weer een supermooi project! Onze dank dat wij hieraan een steentje (in dit geval heel veel meters vloerverwarmingsslang) mochten bijdragen.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!