60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Voor elk probleem…

een passende, functionele en mooie oplossing

We kregen een reparatie verzoek van een keukenmengkraan. Het betrof een mooie nostalgische kraan, echter zonder merk. Hierdoor konden we de kraan helaas niet herstellen. Er werd ons gevraagd een oplossing aan te dragen. We hebben twee voorstellen gegeven: 1) de kraan vervangen voor eenzelfde type kraan met dezelfde aansluitingen en 2) een nieuwe ééngats gootsteenmengkraan met een losse kraangat stop. Een oplossing met een ééngatskraan en een zeeppomp welke we ook meer toepassen was hier, in verband met ruimtegebrek, helaas niet mogelijk.

Dan hadden we nog een out of the box voorstel gedaan: het installeren van een twin taps Quooker mengkraan. Hierbij werd het ene kraangat benut door de mengkraan en het andere kraangat werd benut door de Quooker tapkraan. Zo werden beide kraangaten benut. Aangezien ze ook nog eens midden achter de brede gootsteenbak zaten was het niet alleen mooi om te zien maar ook erg functioneel. De Quooker kranen zijn ook verkrijgbaar met meerdere afwerkingen, in deze is gekozen voor de rvs-uitvoering wat erg stoer staat bij de RVS gootsteenbak en het hardstenen aanrechtblad.

Uiteraard was er nooit een boiler of Quooker bedacht in de gootsteenkast waardoor er ook geen elektrische voeding hiervoor aanwezig was. Dit hebben we opgelost door het toepassen van een stroomverdeler.

Met deze oplossing hebben we een probleem opgelost waardoor beide kraangaten behouden en benut konden worden. Bovendien is er nu gelijk de beschikking over kokend water. Zeg nu eerlijk de uitstraling met de nostalgische kraan was mooi maar met de moderne Quooker kranen minstens net zo mooi! Tijdens de werkzaamheden kwam onze monteur erachter dat de beide kraangaten te klein waren voor de nieuwe kranen, dit heeft hij vakkundig opgelost. Een pluim voor zijn geduld om deze niet gemakkelijke klus (opruimen kraangaten in een hardstenen blad) toch netjes voor elkaar te krijgen.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!