60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Verduurzaming woning

alleen het stalen geraamte van de constructeur is gebleven

Na vraag van onze opdrachtgever (aannemer) zijn we samen met een architect en een e-installateur in een bouwteam gestapt om een woning te verbouwen en te verduurzamen. Het betrof een woning wat door de principaal zelf gebouwd was, maar inmiddels erg aan een renovatie toe was. Dit maakte het meteen erg bijzonder.

We kwamen rond de tafel toen de bouwkundige plattegronden van de verbouwing reeds uitgewerkt waren. Er was totaal nog niet nagedacht over de installaties. We hebben de wensen van de opdrachtgever aangehoord en vertaald in een compleet uitgewerkt plan. Doordat de woning voorzien werd van de allerbeste isolatie, was het mogelijk een warmtepomp toe te passen voor de verwarming en het opwekken van warmtapwater. Deze warmtepomp is voorzien van een bodemwisselaar voor de opslag en afgifte van warmte. Tevens kan de pomp in de winter passief koelen, wat ook weer zorgt voor opslag van warmte in de bodem, welke in de winter weer goed gebruikt kan worden. De gehele installatie is per ruimte regelbaar.

Buiten de verwarming en ventilatie installatie hebben we de gehele sanitair installatie gemaakt (water en afvoer). Compleet voorzien van een circulatieleiding kort langs beide keukens en beide badkamers, welke zorgt voor veel comfort.

Ondanks de warmtepomp is de woning wel nog voorzien van een gasaansluiting. De gashaard, welke de eigenaar zelf gemaakt had, is gerenoveerd en teruggeplaatst in de woning. Als kroon op het mooie ontwerp, gebruikte materialen en installatie, is er op de schoorsteen een roodkoperen schoorsteen geplaatst, welke enorm goed past bij de complete woning.

De bewoners hebben erg mooie en verstandige keuzes gemaakt. Wij zijn trots om deel te hebben mogen uitmaken van dit bouwteam!

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!