60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Unieke warmtebron

met oh ja, met een hele mooie verbouwing

Een vaste aannemer van ons was gevraagd voor de verbouwing van een bungalow. De bestaande bungalow zou verbouwd worden en er zou een aanbouw komen, groter dan de bestaande bebouwing, inclusief kelder.

Aan de hand van het gemaakte plan door de architect en de wensen van de opdrachtgever, hebben we het project gecalculeerd en geoffreerd. We hebben voor de opdrachtgever de complete loodgieters- en verwarmingswerken mogen uitvoeren.

De opdrachtgever wilde graag een verwarmings- en koelingsinstallatie zonder gas en met zo min mogelijk gebruik van energie. De wens was om het gehele jaar gebruik te kunnen maken van de zon. In opdracht van Hocosto hebben we een warmte opslaginstallatie gemaakt. Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren die op het platte dak liggen, een buffer- en boilervat in de technische ruimte voor het dagelijks gebruik. In de tuin is een ondergrondse buffer aangelegd. Hierdoor kan de warmte van de zon worden opgeslagen in de ondergrondse buffer en worden gebruikt op het moment dat er geen zonne-energie beschikbaar is. Voor het bufferen van de warmte en het onttrekken van de warmte is enkel een circulatiepomp aan het draaien. Als back-up is er een warmtepomp geïnstalleerd. Het bijzondere aan deze warmtepomp is dat ook deze de benodigde warmte uit de ondergrondse buffer haalt. Dit komt het rendement ten goede.

Voor de ventilatie is gekozen voor een CO2 gestuurde WTW-installatie (warmteterugwin installatie). Dit zodat er altijd voldoende geventileerd wordt op basis van de luchtkwaliteit. Door de WTW-installatie wordt de ingeblazen lucht voorverwarmd met de warme lucht die uit de woning wordt afgezogen. Hierdoor ontstaat een beter binnen klimaat en hoeft er minder te verwarmd te worden. Of een opdracht nu groot of klein is, wij gaan alle uitdagingen aan!

Aanvulling: Update regeling voor verwarmen en koelen.

In 2020 hebben wij een woning mogen verbouwen. Na de oplevering van de installatie is er een update geweest voor de regeling. Met deze update is er een verbetering voor het verwarmen en koelen van de ruimtes.

De regeling van de verwarming is per ruimte geregeld. Dit hebben we gedaan met een Honeywell EVO Home regeling. Wij hebben de regeling na de update verder aangepast en geoptimaliseerd voor de koeling. Dit zodat de eindgebruiker zelf de overschakeling kan maken tussen verwarmen en koelen. Hierdoor kan er met 1 simpele regeling de gehele woning per zone verwarmd en indien gewenst gekoeld worden.

Verder is in de Honeywell EVO Home update een optimalisatie gedaan voor de weersomstandigheden. Dit zodat een de verwarming eerder wordt uitgeschakeld op een zonnige dag. Op een koude dag kan comfortverhoging automatisch worden ingeschakeld.

We hebben in het voorjaar deze aanpassing uitgevoerd. Onze klant heeft ons laten weten dat de regeling zowel voor verwarmen als voor koelen prima werkt. Wij waren als één van de eerste die een Honeywell EVO Home regeling hebben gebruikt voor zowel verwarmen als koelen.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!