60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Smart Home

Internet of things.

Het maken van een slimhuis.

Waar je vroeger bijvoorbeeld een standaard gouden kwikgevuld aan/uit rondje als kamerthermostaat had was je in eerste instantie al blij met een klokthermostaat! Deze thermostaat kun je programmeren en werkt perfect als je een heel geprogrammeerd leven hebt. Momenteel wensen mensen, net als we in de auto gewend zijn, verwarming individueel geregeld per zone. Deze techniek installeren we reeds vele jaren waarbij deze de laatste jaren ook uitgebreid is met een internetverbinding.

In de basis moet je installaties (verwarming, ventilatie en eventueel koeling) hebben welke goed ingeregeld. De benodigde energie moet gebruikt worden als het ook echt nodig is. Uiteraard kunnen we hiervoor u in meedenken en in overleg aanpassingen doen op uw bestaande installatie.

In ons vak is draait het erg om comfort, energieverbruik en als je verder kijkt het milieu. Het is altijd een strijd tussen hoeveel comfort wensen wij en hoeveel energieverbruik komt hier tegenover te staan. Een lekkere warme kamer of een onbeperkt lange warme douche is altijd wenselijk maar draagt bij aan een hogere energierekening en daarbij meestal nog een hogere uitstoot.

Aangezien steeds meer apparaten aan het internet hangen kun je ook de onbeperkte mogelijkheden hiervan benutten. Met als basis de goed werkende installatie kun je deze erg gemakkelijk aansturen met een huiscomputer zoals de Homey. We zijn al bij diverse projecten betrokken. Je kunt er een hobby van maken om voorwaarden te maken om de installaties zo optimaal aan te sturen en dus alleen maar energie te laten verbruiken als het comfort is gewenst.

Enkele voorbeelden welke we al gerealiseerd zijn op ons vakgebied:

– We hebben het Honeywell EVO-home systeem zo ingericht dat er op een doordeweekse dag automatisch een ander klok programma gevolgd wordt op het moment dat er wel iemand in huis is;

– De balansventilatie met warmteterugwinning wordt geschakeld aan de hand van aanwezigheid van de bewoners. Is er niemand thuis dan gaat de ventilatie-unit op stand 1 (afwezigheidsstand). Zodra er iemand thuiskomt schakelt de ventilatie-unit naar stand 2 (aanwezigheidsstand). De ventilatie is door middel een widget op je telefoon voor een gewenste tijd op hoogstand te zetten wanneer er bijvoorbeeld gedoucht wordt. Wanneer de afzuigkap in de keuken op de hoogste stand draait, wordt ook de ventilatie-unit op de hoogste stand ingeschakeld, dit zodat de eventueel kooklucht zo snel mogelijk afgezogen worden;

– De balans ventilatie kan in de zomer zorgen voor vrije koeling, dit gebeurt wanneer dat de buiten temperatuur lager is als de binnen temperatuur. Wanneer dat dit het geval is schakelt de ventilatie-unit automatisch naar de hoogste stand. Dit zodat er zoveel mogelijk koelere lucht de woning binnen wordt geblazen;

– De aanwezige screens, rolluiken en gordijnen worden bij warm weer automatisch gesloten. Hierbij wordt de binnentemperatuur in de gaten gehouden. Wanneer de buitentemperatuur en binnen temperatuur aan bepaalde voorwaarde voldoen, blijven de screens en rolluiken open, dit zodat de warmte van de zon niet verloren gaat als het gebruikt kan worden om de woning te verwarmen.

Dan hebben we het nog niet over de koppeling met de diverse apps en andere apparatuur als sprekende hubs, kleurende verlichting je televisie, radio, telefoon en noem maar op. De mogelijkheden zijn legio voor het slimmer maken van een woonhuis. Alles met doel om de vraag automatisch af te stemmen op de behoefte. Je leven wordt hierdoor makkelijker, je energierekening vriendelijker en je hebt er ook nog een leuke hobby aan (welke nooit klaar is!). Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!