60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Rookgasafvoer renovatie

Voor gevorderden

Het is niet altijd leuk dat onze opdrachtgevers met de complexe klussen bij ons aan kloppen. Andersom is het wel weer een grote eer en bewijs van het vakmanschap waarover we beschikken. De beheerder van de VvE had goed gezien dat er bij het verketelen van VR naar HR de nodige aanpassingen nodig waren. Hiervoor hadden ze een ketel leverancier ingeschakeld welke een rapportage had opgesteld. In dat rapport werd ook een voorstel gedaan voor het renoveren van de rookgasafvoeren. Naar een aantal partijen te hadden aangeschreven waren er geen partijen welke reageerden om mee te denken tot een oplossing of welke het aandurfden. Van meerdere professionele kanten is toen onze naam genoemd.

We hebben het rapport en de situatie ter plaatse bekeken. Ook hebben we de, gelukkig nog, aanwezige bouwtekeningen bekeken. Al gauw viel op dat de schachten van de rookgasafvoeren niet zo uitgevoerd waren, zoals ze tijdens het ontwerp gemakkelijk op tekening waren gezet. Aangezien op het complex flinke dakterrassen aanwezig waren moesten er rookgasafvoeren van meerdere verdiepingen horizontaal versleept worden tot onder het boven dak, dit waren ze voor het gemak vergeten in het ontwerp. Dit hadden de personen, welke de rapportage hadden opgesteld, ook over het hoofd gezien. Uiteraard hebben we nog een kanaal geïnspecteerd, deze liep helemaal verticaal maar de rest van de vijf in deze streng bleken voorzien van meerdere sprongen, je zult het altijd zien. De VvE heeft tussentijds nog gezocht naar alternatieve methode maar niemand had voor deze situatie een passende oplossing.

Dit zorgde er wel voor dat we in plaats van een proef van twee appartementen een proef van vijf appartementen moesten maken, aangezien we het niet los van elkaar konden uitvoeren. Hierdoor werd de planning nog kritieker aangezien we de bewoners niet langer dan een week zonder voorzieningen wilden zetten. Tijdens de werkzaamheden werd duidelijk hoe hoognodig het was de rookgasafvoer te vervangen, wat zoals vaak onderschat wordt, totdat je het met eigen ogen ziet (zie ook de foto’s)! Er waren kanalen meer dan de helft verstopt en er was een kanaal compleet door gerot waardoor je al ziet dat de bewoners ontsnapt zijn aan een drama.

Zo afgesproken zo gedaan. Met een goede voorbereiding zijn onze ervaren collega’s begonnen met deze enorme uitdaging. Ze hebben het voor mekaar gekregen om de deadline van een week te halen en voor vrijdagavond iedereen weer te voorzien van een werkende voorziening en alles weer netjes achter te laten zoals aangetroffen. Trots zijn we op ons bedrijf en onze mensen, niemand die het aandurfden en wij hebben wéér laten zien dit wel tot een goed einde te kunnen brengen! Goed teamwork mannen zelfs met communicatie over de porto ????!

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!