60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

PV panelen installeren

de zon doet de rest

Verduurzamen is een hype. Te vaak wordt het, naar onze mening, 1 op 1 uitgesproken met de warmtepomp. Om het duurzame effect van een warmtepomp te bereiken heb je wel voorwaarden nodig. Deze voorwaarde zijn een goed geïsoleerde woning en een goede installatie. Nu is een goed geïsoleerde woning natuurlijk altijd goed voor de energie. Vaak zijn er wel goede installaties maar weinig installaties welke kunnen werken met lage temperaturen. Dit is een voorwaarde voor het behalen van een beter rendement dan bijvoorbeeld de vertrouwde combiketel. Er wordt altijd gesproken bij een warmtepomp dat de gasrekening komt te vervallen. Echter wordt er nooit bij vermeld dat de elektra rekening zou toenemen. Als alles op orde is zou dit een voordeel op leveren in de portemonnee. Echter wordt de stroom in Nederland nog veelal herwonnen uit niet duurzame energiebronnen. Wij opteren dat altijd het installeren van pv-panelen. Verder hebben we aangeboden de convectoren uit te rusten met geforceerde luchtcirculatie. Hierdoor is een lagere aanvoertemperatuur mogelijk wat weer ten goede komt aan de warmtepomp. Bij deze familie hebben we dus een warmtepomp aangeboden met hierbij de optie voor pv-panelen, dit aangezien het huis al voldeed aan de voorwaarden.

Verduurzamen is een hype. Te vaak wordt het 1 op 1 uitgesproken met de warmtepomp. Om het duurzame effect van een warmtepomp te bereiken heb je wel voorwaarden nodig. Deze voorwaarde zijn een goed geïsoleerde woning en een goede installatie. Nu is een goed geïsoleerde woning natuurlijk altijd goed voor je energierekening. Vaak zijn er wel goede installaties maar weinig installaties welke kunnen werken met lage temperaturen. Dit is een voorwaarde voor het behalen van een beter rendement dan bijvoorbeeld de vertrouwde combiketel. Er wordt altijd gesproken bij een warmtepomp dat de gasrekening komt te vervallen. Echter wordt er nooit bij vermeld dat de elektra rekening zou toenemen. Als alles op orde is zou dit een voordeel opleveren in de portemonnee. Echter wordt de stroom in Nederland nog veelal herwonnen uit niet duurzame energiebronnen. Wij opteren altijd het installeren van pv-panelen als er gekozen wordt voor een warmtepomp. Verder hebben we aangeboden de convectoren uit te rusten met geforceerde luchtcirculatie. Hierdoor is een lagere aanvoertemperatuur mogelijk wat weer ten goede komt aan de warmtepomp. Bij deze familie hebben we dus een warmtepomp aangeboden met hierbij de optie voor pv-panelen, dit aangezien het huis al voldeed aan de voorwaarden.

Na goed overleg aan de keukentafel is besproken dat de investering van de warmtepomp gezien de leeftijd van de bewoners niet reëel genoeg was. Echter zagen de bewoners gelukkig wel meerwaarde van de pv-panelen. Hiermee wordt natuurlijk gelijk de energierekening verlaagt. Aangezien de salderingsregeling is opgerekt kunnen ze de komende jaren de panelen goed terugverdienen.

We hebben dan ook de opdracht gegund mogen krijgen van de familie. We bezitten natuurlijk over alle mogelijke veiligheidsmiddelen voor het veilig en volgens de Arbonormen aanbrengen van panelen. Verder is op hoogte werken voor ons geen issue. Alles is netjes gepland en volgens planning uitgevoerd. Alsof het zo moest zijn, op de dag van de montage deed de zon zijn uiterste best met een temperatuur tegen de 40 graden. Om de energieopbrengst van de panelen uit te lezen is er in de omvormer een wifimodule ingebouwd zodat je van de luie bank kunt zien hoe hard de zon aan het werken is, en dus 1 op 1 de energierekening aan het verlagen is. Wat wens je je nog meer. Deze investering rendeert meer dan de rente op je spaargeld op je bankrekening. Bovendien draag je je steentje bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

Verduurzamen is een hype. Te vaak wordt het 1 op 1 uitgesproken met de warmtepomp. Om het duurzame effect van een warmtepomp te bereiken heb je wel voorwaarden nodig. Deze voorwaarde zijn een goed geïsoleerde woning en een goede installatie. Nu is een goed geïsoleerde woning natuurlijk altijd goed voor de energie. Vaak zijn er wel goede installaties maar weinig installaties welke kunnen werken met lage temperaturen. Dit is een voorwaarde voor het behalen van een beter rendement dan bijvoorbeeld de vertrouwde combiketel. Er wordt altijd gesproken bij een warmtepomp dat de gasrekening komt te vervallen. Echter wordt er nooit bij vermeld dat de elektra rekening zou toenemen. Als alles op orde is zou dit een voordeel op leveren in de portemonnee. Echter wordt de stroom in Nederland nog veelal herwonnen uit niet duurzame energiebronnen. Wij opteren dat altijd het installeren van pv-panelen. Verder hebben we aangeboden de convectoren uit te rusten met geforceerde luchtcirculatie. Hierdoor is een lagere aanvoertemperatuur mogelijk wat weer ten goede komt aan de warmtepomp. Bij deze familie hebben we dus een warmtepomp aangeboden met hierbij de optie voor pv-panelen, dit aangezien het huis al voldeed aan de voorwaarden.

Na goed overleg aan de keukentafel is besproken dat de investering van de warmtepomp gezien de leeftijd van de bewoners niet reëel was. Echter zagen de bewoners gelukkig wel meerwaarde van de pv-panelen. Hiermee wordt natuurlijk gelijk de energierekening verlaagt. Aangezien de salderingsregeling is opgerekt kunnen ze de komende jaren de panelen goed terugverdienen.

We hebben dan ook de opdracht gegund mogen krijgen van de familie. Alles is netjes gepland en volgens planning uitgevoerd. Alsof het zo moest zijn, op de dag van de montage deed de zon zijn uiterste best met een temperatuur tegen de 40 graden waren we blij dat de panelen op het dak geïnstalleerd waren. Om de energie opbrengst van de panelen uit te lezen is er een wifi module ingebouwd in de omvormer zodat je van de luie bank kunt zien hoe hard de zon aan het werken is, en dus 1 op 1 de energie rekening aan het verlagen is.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!