60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Oude glorie herstellen

Al generaties lang, voor alle generaties. Nu klaar voor de toekomst.

Monumentale panden geven onze dorpen en steden vaak een speciaal karakter. De panden staan vaak al generaties lang in de samenleving, maar hebben niet altijd meer de functie waar ze ooit voor gebouwd zijn.

In de dorpskern van Ulvenhout staat boerderij “De Pekhoeve”. De boerderij bestaat origineel uit een Kempische langgevel woonboerderij, een drietal schuren en een bakhuis. Een van deze drie schuren is de houten Karkooi. Voor zover in het historisch onderzoek teruggevonden kan worden, komt het boerderijcomplex uit de periode van rond 1730.

Het huidige boerderijcomplex wordt gebruikt voor diverse algemene dorpsfuncties. Zo is er Sociaal Cultureel Centrum De Pekhoeve gevestigd, maar ook een kinderdagverblijf. De wens van de opdrachtgever was om de Karkooi een dorpse functie te geven. Het kinderdagverblijf wilde graag een extra ruimte voor de opvang. Daarbij was er de wens voor een dorpskamer. De Karkooi zou voor beide functies in tweeën gedeeld worden.

In de bestaande Karkooi waren geen voorzieningen aanwezig. Vanaf de bestaande boerderij hebben wij een waterleiding aangebracht naar beide delen van de Karkooi. Dit, zodat beide delen een eigen waterinstallatie hebben.

De bestaande vloerhoogte was te hoog om een goed bruikbare ruimte te maken. Dit kwam door de monumentale dakconstructie. De aannemer heeft hierdoor de vloer in de gehele Karkooi verlaagd. Voordat de nieuwe vloer gemaakt is, hebben wij riolering aangelegd.

Wij hebben in beide ruimtes de voorzieningen gemaakt voor de pantryblokken. Nadat de aannemer de pantryblokken heeft geïnstalleerd, hebben wij de pantryblokken voorzien van kranen en vaatwasser aansluitingen.

Vanuit de centrale hal is er toegang tot 2 toiletruimtes. In overleg met de opdrachtgever hebben we de toiletten op 2 verschillende hoogtes aangebracht: voor het kinderdagverblijf een toilet op standaard hoogte, het andere toilet hebben wij op seniorenhoogte geïnstalleerd, zodat ook voor de bezoekers die wat minder goed op kunnen staan, een toiletbezoek mogelijk is.

Voor de brandbestrijding hebben wij 2 schuimblussers geïnstalleerd, uiteraard voorzien van de benodigde pictogrammen.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!