60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Monumentaal

Uitgevoerd met de toewijding en respect voor het monument.

We beginnen met het resultaat, het is ook het resultaat dat telt maar in dit geval ook door iedereen gezien mag worden! We hebben na uitvoering nog Monumentenwacht persoonlijk gesproken (deze kwamen we tegen op een ander werk) en deze was ook content met de door ons uitgevoerde werken.

Hoe het begon:

We kregen een uitnodiging van een relatie samen met een schilder en aannemer. Het pand wat we bekeken was een monument. Echter had iedereen gelijk gezien dat er genoeg werk aan de winkel was. Bij de opname werden gelijk al details zichtbaar waar, op zijn Rob Geus gezegd, we niet vrolijk van werden. Zo was er later daktrim op en door de goot gespijkerd??, de dakbedekking (zonder leislag) was zo in de goot gebrand als overgang van de goot op het dak??, hierdoor vreet het zure water in op de zinken goot. De dakkapel was rot, dit werd ook mede veroorzaakt door de slechte positie van de afvoer van het boven dak. Deze foto’s geven goed de staat weer waar we het in aantroffen.

Je kunt je voorstellen dat het niet vanzelf van verwaarloosd in keurig staat komt. Onze zeer ervaren monteur (32 jaar ervaring binnen ons team) heeft het werk met de meeste toewijding aangepakt. In het werk kwamen nog vele gebreken aan het zicht toen het één en ander werd uitgekleed. Dit was niet alleen bij ons het geval maar ook bij de schilder en aannemer. Zo kwam aan het licht dat pur, glaslatten, kranten en kit bij de vorige reparaties gebruikt waren voor het uitvullen van houtrot. Prachtig om te zien hoe deze vakmannen zich niet uit het veld lieten slaan en het pand weer in een staat brachten waarvoor het gebouwd is en waarop de eigenaar trots mag zijn!

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!