60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Lood gefelste afdekker

met eer aan het ambacht

Van sommige opdrachten zijn er geen 10 in zijn soort. De uitdaging was een getoogde borstwering afdekken. Als je het resultaat ziet, ziet het er mogelijk eenvoudig uit. Echter is het een stuk gecompliceerder om de toog vorm netjes te volgen. We zijn deze uitdaging uiteraard graag aangedaan. Het was een eer om hier het ambachtelijke loodwerk te mogen voorzien. Het lood heeft een enorm lange levensduur dus de komende decennia is het nog voor iedereen te bewonderen. Het lood is naderhand gepatineerd om egaal van kleur te blijven, vuil af te stoten en streepvorming te voorkomen. De vlakke gedeelten hebben we nog voorzien van duiven werende pinnen. Eerder hadden we ook al herstelwerkzaamheden verricht aan de lodenbedekking van de toren. Wij danken dan ook onze opdrachtgever voor het vertrouwen om aan dit mooie monument en stadsgezicht van Breda te hebben mogen werken!

Gelukkig vallen de mooie gebouwen in Breda op. Zo ook bij miniatuur bouwer Ad van Hees, toevallig ook een (fiets)vriend van mijn vader. Hij heeft de kerk in miniatuur nagemaakt. Let op de details de getoogde borstwering is keurig afgewerkt zoals wij in het echt hebben gerealiseerd. Niet voor niets dat dit de Bredase krant De Stem heeft gehaald op 17 november 2020. Complimenten aan Ad!

Aanpassing afwatering. Na volle tevredenheid van onze opdrachtgever is de loden afdekker aangepast. Hij heeft ons later gevraagd de afwatering van de afdekkers aan te passen. We hebben hiervoor twee kleine loden opvang bakjes geklopt uit 1 stuk lood! Verder is er een opstandje aangebracht aan de voorzijde wat niet eens zichtbaar is. Toevallig waren de loden opvangers gereed op de dag van de loodgieter, aangezien we erg trots waren op dit stukje vakwerk hebben we dit gedeeld op LinkedIn. Dit ging viral, het artikel is op de twee profielen bijna 7000 keer gezien en we hebben er vele mooie complimenten van mensen uit het vak!! Volg de link: https://www.linkedin.com/posts/peternous_heel-trots-zijn-we-op-onze-vakmensen-op-activity-6775730402578563072-_SU1

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!