60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

“Lekje” cv

De installatie was op vrijdag avond leeggelopen, dik 2000 liter

We kregen een weekend melding met een cv-lekkage van een relatie van ons in het voormalige Klooster van het Provincialaat van de Kapucijnen broeders. Onze monteur Robin had dienst en ging zaterdag ochtend vroeg al naar de melding. Het bleek dat in één nacht de cv-installatie tot de laatste druppel was leeggelopen. Geen kleine lekkage dus….

Gelukkig is het een klant van Robin, hij kende dus de situatie. Hij was degene, die al ruim 2 jaar eerder aangaf dat er een lekkage in de weggewerkte retourleiding van de Kapel zat. Toen was het nog een kleine lekkage en moest er soms bijgevuld worden. Later hadden we een vulautomaat geïnstalleerd om de installatie automatisch op druk te houden, uiteraard met watermeter om het lekken te monitoren. Door de voorgenomen verbouwingsplannen en Corona was het voorgenomen herstel elke keer uitgesteld, tot dat het vrijdagavond was.

Robin heeft zijn collega gebeld en samen hebben ze het laatste deel van de installatie afgetapt. Robin had al bekeken wat ervoor nodig was om het lekkende deel van de installatie af te koppelen. Aangezien het vlambuis was konden we helaas geen draadsnijden om de installatie af te koppelen. Aangezien er ook geen specialistische materialen voorhanden zijn in het weekend hebben we moeten improviseren. We hebben gepoogd de leiding verder op in de installatie dicht te lassen. Door vuil en het laatste water is dit op een haar naar helaas niet gelukt. We hebben toen doormiddel van lassen de buis diameter vergroot waardoor we draad konden snijden en de installatie konden afdoppen. Toen dit alles was gebeurd moesten we nog een heel Klooster compleet met Kapel vullen, ontluchten en in bedrijfstellen. Alleen deze klus kosten ons al 3 uur tijd, precies de tijd welke Robin eerder al had ingeschat. Toen we weggingen was het donker maar de beheerder Paul hoefde zijn reservering, circusartiesten welke in de Kapel kwamen trainen niet af te zeggen!  

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!