60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Elektrische cv-ketel

Noodzakelijk de trend gevolgd

Aan alles komt een einde. Dat er aan de verkoop van open VR-toestellen verbrandingstoestellen ook een einde kwam heeft iedereen aanzien komen. Binnen een appartementencomplex ben je helaas overgeleverd, voor een collectief shuntkanaal, aan de Vereniging van Eigenaren. Deze hadden jaren geleden al de eerste stappen gezet om te zorgen voor een oplossing voor de toekomst maar bij de eerste stappen is het helaas gebleven.

Toen onze klanten 17 jaar terug het appartement hebben aangekocht is het grondig verbouwd. We hebben tijdens de verbouwing een open verbrandingstoestel moeten hangen aangezien dit het enige toestel was wat we op dit kanaal technisch konden aansluiten.

Het toestel hebben we al die jaren in onderhoud gehad. Maar hoe goed het toestel ook is, eens is het op. Nu stonden we voor een behoorlijk dilemma, een nieuw ketel was namelijk niet meer leverbaar. Ook is de installatie niet geschikt, door zijn hoge benodigde temperaturen, voor een warmtepomp. Voor het opstellen van een buitenunit waren er überhaupt ook geen mogelijkheden.

Het enige passende alternatief was een elektrische ketel. Het grote geluk was dat het appartement uit 1976 wel een driefase elektra aansluiting had. Sterker nog er hing notabene een onderverdeelkast naast de cv-ketel! Na akkoord hebben we dan ook een elektrische cv-ketel geïnstalleerd, uiteraard hebben we onze relaties wel op het hart gedrukt dat dit qua stookkosten veel hoger uit gaat komen!

Uiteraard komt het nooit gelegen. Hier kwam het in de laatste week, voor de al enorm drukke week, voor de bouwvakvakantie. Met medewerking van de elektricien (aanpassen meterkast) en Bosch (rechtstreeks opsturen boilersensor) is het gelukkig gelukt om de cv-ketel al te laten werken voor het warme tapwater. Helaas was er geen warmwater aansluit set voorradig, gelukkig is het voorlopig buiten nog warm genoeg.

De benodigde driewegklep zou na de vakantie beschikbaar zijn. Echter liet de levering op zich wachten. De klep zou pas vanaf half oktober leverbaar worden… aangezien we de mensen niet tot die tijd zonder verwarming wilde laten zitten hebben we gezocht naar een alternatief. Dit alternatief is getest door Nefit (bedankt ook Nefit voor de medewerking!). Hierna konden we de klep bestellen en alles netjes afwerken. Op verzoek hebben we tevens het expansievat verplaatst. Inmiddels was ook de elektra aansluiting al verzwaard.

Het is best een ding voor een installateur in hart en nieren om een elektrische ketel aan het werk te zetten….

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!