60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Een monument in vorm

Voorzien van een optimaal gebalanceerde installatie    

We hechten veel waarde aan relaties. Het is fijn als twee partijen met elkaar meedenken. Zo is ook deze opdracht tot stand gekomen. Nadat we jaren eerder een warm hart hadden toegedragen werden we voorgesteld aan de facilitair verantwoordelijke.

De kennismaking was op één van hun locaties. Dit was gelijk het monument waar er een vraag was naar verketeling/verduurzaming. Samen hebben we de installatie geïnventariseerd. Bij de opname hebben we gelijk al besproken om de ketels te vervangen voor nieuwe gasgestookte cv-ketels. Door de hoge temperatuur installatie was het niet reëel een andere warmtebron toe te passen of toe te voegen.

De zolder van het pand werd niet gebruikt, over deze zolder liepen ook de ringleidingen van de twee groepen. We hebben geadviseerd om de leidingen op zolder te isoleren. Tevens hadden de thermosstatische radiatorkranen zijn beste tijd wel gehad. We hebben voorgesteld deze te vervangen door dynamische radiatorkranen waardoor er gelijk een perfecte balans ontstaat en de installatie een zo hoog mogelijk rendement haalt (gas/elektra).

We hebben de offerte uitgewerkt en verstuurd. Bij ons op kantoor hebben we de offerte samen doorgenomen en hebben hierop akkoord mogen ontvangen op alle opties (isoleren en inregelen). Fijn ook dat we gelijk konden laten zien vanuit waar wij werken. De installatie hebben we voorzien van drie afzonderlijk aan te sturen menggroepen.

Zoals opgedragen hebben we de werkzaamheden volgens planning naar tevredenheid uitgevoerd. Uiteraard is de installatie volgens de Scios richtlijnen gekeurd (EBI) tevens is de verplichte Scope 7A (gasinstallatie) uitgevoerd. Beide werden gelukkig in één keer goed gekeurd. Dit was uitgevoerd door Nefit, zij hebben ook de installatie verder mee ingeregeld.

Nadat de installatie gereed was hebben we nog even last gehad van de lucht welke vrijkwam in de installatie. Hierbij hebben we gelukkig meerdere keren kunnen laten zien wat ons serviceniveau is.

Samen met de opdrachtgever hebben we de installatie naar tevredenheid opgeleverd. Bij toegang tot de stookruimte viel gelijk op dat de ruimte veel minder warm was! Buiten dat de cv-ruimte een veel rustigere uitstraling heeft gekregen is de installatie van 2021 EN DIT IN EEN RIJKSMONUMENT.

Wij danken onze opdrachtgever voor het gestelde vertrouwen en deze eerste opdracht!

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!