60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Een dak klaar voor de toekomst

Het hele pakket geboden en uitgevoerd

Bij een aantal sportverenigingen zijn we langs de lijn vertegenwoordigd met een reclamebord. Hier had de familie onze naam gezien en binnen de vereniging hier verder naar geïnformeerd. Hieruit hebben we de uitnodiging gehad om naar het boven dak te kijken van hun statige woning.

Er was duidelijk aandacht nodig aan het dak. Bij de opname hebben we gelijk de isolatie besproken. Gezien de enorme stijging van de energieprijzen is het een pre om dit gelijk mee te nemen. Om dit te realiseren (met een PIR-isolatie van 9cm) dienden dus ook de opstanden aan de voor- en achterzijde opgehoogd te worden. Ook deze werkzaamheden hebben we gelijk in het werk bekeken. Voor het voegen van de achtergevel hadden de mensen al contact met een voeger. We hebben voorgesteld het e.a.a. te combineren zodat de benodigde steiger voor meerdere disciplines te gebruiken zouden zijn.

In het dak zaten een aantal lichtkoepels. Aangezien het dak goed geïsoleerd werd was natuurlijk ook de warmteweerstand van de koepels een belangrijke factor. We hebben de warmteweerstanden van de koepels uitgezet van dubbele tot vierdubbele koepels. Er is verstandig gekozen voor de meest optimale koepels: de driewandige koepels. Eén lichtkoepel hebben we voorzien is van een ventilerende opstand (wel zo fijn om te luchten in de zomer).

We hebben ook voorgelegd of de bewoners er over nagedacht hadden om gelijktijdig zonnepanelen aan te schaffen. Voor de dak werkzaamheden en de afvoer van het dak vuil hadden we toch al twee keer een hijskraan benodigd. Deze zou natuurlijk makkelijk en in één moeite de extra panelen kunnen transporten naar het dak. Dit sprak de bewoners aan zodat we dit apart inzichtelijk hebben gemaakt.

Uiteindelijk hebben we het vertrouwen mogen krijgen om de werkzaamheden volgens het gehele voorstel uit te mogen voeren. We hebben dus alle disciplines gestroomlijnd in een planning. Door het aanhoudende slechte weer was het natuurlijk een hele uitdaging. Gelukkig werkte de weergoden nog enigszins mee. Zodoende konden we alles binnen de planning en naar tevredenheid afwerken. Hierbij is het ook nog gelukt de buitenunit t.b.v. de airco mee op het dak te zetten welke de bewoners ook in bestelling hadden staan bij onze collega. Uiteraard in goed overleg, we hadden natuurlijk ook gelijk de dak doorvoer voor de koelleidingen voorbereid.

Gezien dat er vele partijen bij betrokken waren was de doorlooptijd langer. Het voordeel hiervan wel was dat de techniek op het gebied van PV-panelen zo snel vooruitging dat de panelen een vele hogere opbrengst hadden!

Eerder geoefend:

Een maand eerder hadden we reeds in dezelfde straat een nieuw dak aangebracht op een andere statige woning. Ook hier kwam een goede organisatie en planning bij kijken. Ook deze foto’s mogen gezien worden vandaar dat we ook deze vermelden.

Hierbij moeten we onze opdrachtgever wel complimenteren met het sloopwerk. Uiteindelijk bleek de bestaande dakbedekking opgebouwd uit vijf oude lagen dakbedekking, inclusief de eerste mastieken bedekking met nog behoorlijk wat grind! Gelukkig hadden we een kraan voor de aanvoer van het benodigde materiaal opgenomen. We hebben aangeboden met deze kraan gelijk het vele vuil af te voeren, zo geschiede het ook.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!