60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Duurzame schoorstenen

Door ambacht geweldige duurzame en prachtige schoorstenen

Normaliter krijgen we een uitnodiging van een klant om mee te denken naar een passende oplossing. Dit keer was het anders. Onze collega ging thuis zijn dak renoveren. Met al zijn ervaring weet hij dus als geen ander wat de beste oplossingen zijn. Zijn schoorstenen moesten duurzaam worden. Eén keer tijd in investeren daarna jaren alleen maar genieten van de prachtig duurzame schoorstenen zonder hier werk aan te hebben.

Met een goede voorbereiding werden de ideeën uitgewerkt tot een 3d tekening waar de verhoudingen van tevoren goed zijn bekeken. Nadat deze goed waren kon het plan van aanpak worden gemaakt. Er werd gekozen om de schoorstenen uit te voeren in, het momenteel erg populaire, Anthra (zwart/antraciet kleur) geprepatineerd zink.

De uitvoering begon met het aanbrengen van het benodigde voetlood. Dit voetlood werd gepatineerd zodat het geen strepen gaat geven en er erg mooi donker door werd. Hierna kwam het benodigde achterhout. Dit zorgt ervoor dat het zink een compleet geventileerde ondergrond heeft waardoor het een maximale levensduur krijgt. Het houtwerk is keurig op maat gemaakt waardoor alle vele onderdelen van zink op maat gezet konden worden in onze werkplaats. Na al vele uren werk mag er eindelijk begonnen worden met het ambachtelijke werk.

De vele uren werk zijn beloond met twee pareltjes van schoorstenen. Zoals gezegd behoeven ze geen onderhoud. Tevens is er goed nagedacht dat de kanalen goed bereikbaar zijn voor onderhoud of aanpassingen nu of in de toekomst. Goed dat de schoorstenen op het hoogste punt staan, het is ook echt vakmanschap van het hoogste niveau! Als collega en werkgever kun je natuurlijk alleen maar super trots zijn op de passie, gedrevenheid en vakmanschap!

Buiten de schoorstenen heeft onze collega ook zijn complete dak gerenoveerd. Hij heeft zelf ook de goten, inclusief bouwkundigen bakken vervaardigd. De bakken werden geheel opgetrokken uit duurzaam cederhout. Tevens heeft hij zijn erker voorzien van een zinken afdekker. De aannemer welke de werkzaamheden bij de buren uitvoerde was erg onder de indruk van het vakmanschap waarmee alles gemaakt was. Daarom mochten deze foto’s dan ook niet ontbreken.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!