60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Drinkwaterveiligheid

complexmatig aanpassen waterleiding

Ons drinkwater is van de beste kwaliteit. Hier zijn we in Nederland erg trots op! Het water wat bij ons uit de kraan komt is schoon, lekker en heel veilig. In de drinkwaterinstallaties zitten verschillende beveiligingen ingebouwd om te kunnen garanderen dat het water veilig uit de kraan kan komen.

In een woonhuis is de drinkwaterleverancier verantwoordelijk voor het water tot en met de watermeter. In een appartementencomplex zijn er veel verschillende situaties mogelijk. Zo ook in dit appartementencomplex. Hier is 1 centrale watermeter, de onderverdeling naar alle appartementen is de verantwoording voor de VvE. Wel wordt er door de waterleverancier geëist dat het water, wat in een appartement is, niet meer terug kan stromen het centrale leidingdeel in. Dit terugstromen zou namelijk kunnen gebeuren als de druk weg zou vallen.

Wij zijn in dit complex begonnen om per streng (alle appartementen welke boven elkaar zitten) afsluiters te plaatsen. Dit zodat bij werkzaamheden aan de centrale waterleidingen, niet het gehele complex zonder water gezet hoeft te worden. Per appartement zijn er 3 standleidingen (badkamer, toilet, keuken).

Alle appartementen zijn van oudsher voorzien voor een stopkraan per standleiding. Dit zodat wanneer er werkzaamheden in het appartement uitgevoerd moeten worden, niet het gehele complex afgesloten hoeft te worden. Al deze bestaande stopkranen waren gedateerd en functioneerden niet allemaal even goed. Wij hebben alle stopkranen vervangen. Hierbij hebben we gekozen voor kogelkranen voorzien van terugslagklep. Deze terugslagklep zorgt ervoor dat het water nooit kan terugstromen vanuit het appartement naar de centrale waterleidingen. Hiermee is de installatie weer op orde volgens de huidige normen en eisen die eraan gesteld worden.

De nieuwe kogelkranen met terugslagklep hebben een langere inbouwlengte dan de bestaande stopkranen. Wij hebben per situatie gekeken naar de beste oplossing. Vaak hebben we de centrale standleiding aan moeten passen.

Voor de planning hebben wij in overleg met de VvE, gekozen voor een gespreide planning. Wij hebben elke maand 1 streng gedaan. Met deze oplossing was het voor ons mogelijk om met meerdere monteurs de klus te klaren. Hierdoor hebben we voorgelopen op onze planning en de tijdsduur van de water onderbreking zo kort mogelijk gehouden.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!