60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Dak met bestaande zonnepanelen

Waar een dakdekker en elektricien stoppen gaan wij verder…

Dat de natuur sterk is dat weet iedereen. Ook dit zien we vaak terug in ons werk. Zo ook op dit adres. Door de storm waren er twee keer achter elkaar deklijsten afgewaaid van deze daken. We hebben deze tijdelijk even vastgelegd met tijdelijke ballast (zakken zand) waarna we ze opnieuw hebben bevestigd met zinken klangen.

Hierbij constateerden we samen met onze klant dat ook de dakbedekking van een verdieping lager erg was aangetast door het zonlicht. Zo is goed te zien dat de inlage van de bitumendakbedekking aan de toplaag bloot komt te liggen. Verder heeft onze monteur diverse spuiters (lekkages) geconstateerd.

Van onze opdrachtgever hebben we aansluitend opdracht gehad om te beginnen aan het renoveren van de daken. Om de dakbedekking van het hoofd dak te kunnen vervangen hebben we eerst de nodige zonnepanelen gedemonteerd. Hier bewijzen onze mannen maar weer dat ze allround zijn en de klus van A tot Z kunnen klaren. Zo hebben we ook alle doorvoeren in kaart gebracht. De inmiddels vervallen dak doorvoeren hebben we gelijk verwijderd. Ook hebben we voor de pv panelen een originele kabeldoorvoer aangebracht.

Het boven dak was al uitgevoerd in zwart gemineraliseerde bedekking zodat we de overige daken zo hebben uitgevoerd. Het warme dak (isolatie op het dak) met de grind ballast hebben we ook vervangen. We hebben de bestaande dakbedekking gebruikt als damp remmende laag, hierop hebben we isolatie en een twee laagse bitumendakbedekking uitgebracht.

Tevens hebben we de bitumen singels van de berging, welke ook zijn beste tijd hadden gehad, ook vervangen voor bitumendakbedekking. Keurig afgewerkt met een daktrim en een kraallat.

Aangezien de opdrachtgever het er zo keurig er uit zag zien hebben we ook aansluitend het dak van de garage mee mogen nemen. Dat was het enige materiaal welke we nog extra moesten aanvoeren, de rest was keurig door onze leverancier op locatie geleverd zodat we niet meer dan nodig hebben hoeven sjouwen. Zo is ook dit dak niveau weer klaar voor de toekomst!

Net als onze opdrachtgever zijn we uiterst content met het resultaat en ja hij durfde op het dak om de situatie in het werk te volgen.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!