60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

CV-installatie

Het ultieme comfort met de techniek van 2020!

We weten niet beter tegenwoordig of een woning is voorzien van een cv-installatie. Wist u echter dat een cv-installatie zoals wij deze tegenwoordig kennen pas gemeengoed is geworden vanaf 1965!

Het komt dus niet meer zo vaak voor maar er zijn woningen welke nog niet voorzien zijn van een centrale verwarmingsinstallatie. Na opdracht hebben we ook deze woning voorzien van een cv-installatie uitgevoerd met horizontale paneelradiatoren, een verticale paneelradiator en een designradiator in de badkamer. De installatie hebben we zoals traditioneel in een tweepijps parallel cv-systeem uitgevoerd van dunwandige stalen precisie buis. Zoals u op de foto’s kunt zien beheersen onze monteurs (zowel ervaren als assistent monteurs) het buigen!

De installatie is gevoed door een moderne gesloten HR-combiketel welke we aangesloten hebben met een concentrische rookgasafvoer/luchttoevoer. De rookgasafvoer zit verwerkt in de luchttoevoer wat zorgt voor de meest veilige situatie. De radiatoren zijn alle aangesloten met zelfregelende thermostatische voorbereide radiatorkranen waardoor alle radiatoren onder alle omstandigheden de juiste hoeveelheid water krijgen. Hierdoor kan de combiketel en de circulatiepomp altijd met het beste rendement presteren. Bij het vervangen van een cv-ketel bent u tegenwoordig verplicht de installatie waterzijdig in te regelen, dit hebben we hier dus helemaal voor elkaar! Uiteraard hebben we de radiatoren ruim gedimensioneerd waardoor er ook weer met zo’n laag mogelijke watertemperatuur kan worden verwarmd, waardoor de rookgassen verder worden afgekoeld en er ook weer een hoger rendement wordt gerealiseerd. Dit is uiteindelijk goed voor het milieu en uw portemonnee.  

De warmwatervoorziening bestond uit een geiser welke geïnstalleerd in de keuken. Uiteraard hebben we de geiser verwijderd en de tapwatervoorziening hierop aangesloten. Aangezien er geen voorzieningen op zolder waren zoals tapwater, gasleiding en afvoer moesten we deze ook bijtrekken. Deze hebben we keurig parallel (met het behang) naar boven getrokken. Uiteraard hebben we overbodige kachels en gasleidingen verwijderd en de gasleiding afgeperst.

De installatie wordt geregeld met een draadloze klokthermostaat. Wij wensen de familie veel comfort met hun nieuwe installatie.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!