60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Chemisch reinigen waterleidingen

een veilig gevoel

Als huisinstallateur van dit complex, werden wij ook gevraagd mee te denken naar de oplossing voor het bemonsteren van het drinkwater. We hebben eerst monsters genomen binnen één woning. De uitslag viel echter niet binnen de norm, waardoor we meerdere metingen in het complex hebben uitgevoerd. In de tussentijd hebben we op de douches douchekoppen toegepast met filters. Uit de meetwaarden moesten we concluderen dat de waterleiding gereinigd moesten worden. De uitslag hebben we op donderdag gekregen de andere dinsdag hebben we de waterleidingen meteen gereinigd. Dit was nog niet zo simpel, aangezien alle bewoners van dit complex de hele dag thuis moesten zijn. Zij hadden de hele dag geen drinkwater tot hun beschikking, Brabant Water moest medewerking verlenen en het was bovendien de laatste week voor Kerst! Maar ook deze uitdaging hebben we kunnen waarmaken.

Gezien de toegepaste materialen, hebben we de waterleidingen chemisch moeten reinigen. Hiervoor is de complete waterleiding van het complex afgekoppeld en via een onderbrekingstank op de spoelinstallatie aangesloten. De watermeters zijn verwijderd en door gekoppeld en na het spoelen vervangen door Brabant Water. Na de diverse gangen van het spoelproces tot elk tappunt is de installatie vrijgegeven, uiteraard na de bemonstering op weer elk tappunt.

Na de vrijgave zijn er opnieuw monsters genomen. Nu vielen de waardes binnen de norm, zodat heel deze installatie legionella vrij is. Gezien de bevindingen heeft de eigenaar geen enkel risico genomen en heeft de andere complexen ook door ons laten reinigen. Op een paar plekken bleken de metingen nog niet binnen de norm te vallen, hierop hebben we een aantal kranen vervangen en is er nog na gereinigd met stoom.

Uiteraard zijn alle leidingen 100% schoon opgeleverd! Al met al een hele operatie, maar wel met het beste gecontroleerde resultaat.

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!