60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

Bijplaatsen ligbad

zonder afbreuk aan bestaand, deze uitdaging gaan we graag aan!

We zijn uitgenodigd om mee te denken met een klant. De klant woont naar volle tevredenheid in een droomwoning welke geheel levensloopbestendig is. Ze heeft de beschikking over twee badkamers echter zonder ligbad. Beneden was er een hele ruime badkamer welke al was voorzien van een dubbele wastafel, ruime inloopdouche en radiator. De ruimte liet het net niet toe om een standaard bad te plaatsen, deze zou de inloop van de douche beperken. We hebben gezocht naar een oplossingen en hebben een kunststof ligbad gevonden met de standaardafmeting 1700x750mm. Dit bad heeft echter een afgeronde hoek. Doordat het liggedeelte altijd al rond is gaat er geen ruimte van het liggedeelte verloren echter levert het wel ruimte op in de badkamer. Deze oplossing zorgt dat mevrouw nog ruime toegang blijft houden tot de douche. Dit bad is tevens voorzien van een kunststof ombouw wat dus na plaatsing gelijk ook is afgewerkt aan de lange en korte zichtzijde. Dit sluit dus naadloos aan op de bestaande tegels.

Uiteraard waren er ook geen aansluitingen beschikbaar voor het bad, deze hebben we dan ook moeten bijmaken. Dit kan natuurlijk altijd, de uitdaging is dan ook om het zo te maken je er, als het gereeds is, niets van ziet. Na een goede voorbereiding en bijbestellen van dezelfde tegels, welke gelukkig nog verkrijgbaar waren, is er dus echt niets van de ingreep. Voor het bijmaken van de bad mengkraan hebben we maar enkele wandtegels hoeven vervangen.

Bij opname bleek de doucheput al gescheurd, deze hebben we dan ook, bij het maken van een nieuwe aansluiting gelijk vervangen. Hierdoor waren de stankklachten in de douche ook gelijk opgelost. We hebben voorgesteld de mozaïekvloer te vervangen voor een naadloze epoxy troffelvloer op kleur. Deze is voorzien van glimmer en grenette wat zorgt voor een stapvaste, veilige en waterdichte douchevloer. Het voordeel van dit materiaal is dat het niet nivelleert zodat je er dus netjes afschot in kunt geven naar de doucheput. Het eindresultaat mag gezien worden. Wij wensen mevrouw erg veel plezier bij het badderen!

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!