60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
60 JAAR
VAKMANSCHAP
60 JAAR
PASSIE VOOR INSTALLATIE
previous arrow
next arrow
Slider

All-electric

Met moderne installaties klaar voor de toekomst

We kregen een uitnodiging van een aannemer om mee te denken voor de installatiewerken voor één van zijn vaste relaties. Hij had de uitdaging aangenomen om een losstaande flinke garage, welke zich vrijstaand naast de woning bevond, om te toveren tot een kantoor en fysiopraktijk locatie, uiteraard compleet met sanitaire voorzieningen en algemene (wacht)ruimte.

Alle disciplines waren bij de opname. Hierbij werd ook duidelijk dat de principaal het nieuwe dak graag voorzag van pv-panelen. Wij hebben de mogelijkheden bekeken en gekozen om alle installaties all-electric te maken. De verwarming hebben we gerealiseerd met lucht/lucht warmtepompen. Hierbij was het extra grote voordeel dat deze installaties zowel de kantoor- en fysiotherapieruimte konden koelen, naast het verwarmen uiteraard. Wel zo fijn als je moet werken of een fysiotherapie behandeling krijgt. Uiteraard moesten de ruimten ook geventileerd worden. We hebben hiervoor decentrale WTW-units gekozen voor in de verblijfsruimten. Het toilet en de doucheruimte worden afgezogen door een mini ventilatie box. De afgezogen lucht wordt door een gekoppelde toevoer ventilator in de wachtruimte voorzien door schone buitenlucht. Aangezien er nog geen verwarming was in de wachtruimte, hebben we de toevoer ventilator voorzien van een optioneel verwarmingselement. Het grote voordeel was dat hier geen kanaalwerk voor benodigd is. Buiten de installaties aan de muur is dus alles netjes weggewerkt. De afblaas- en aanzuigopeningen zijn door de muur gebracht en met speciale waalformaat roosters uitgevoerd, waardoor deze minimaal opvallen in het metselwerk.

Het mooiste is dat de ventilatie installatie voorzien is van ingebouwde sensoren, zoals vocht in de afzuigventilator en CO₂ in de WTW-units en toevoerventilator. Op het moment dat de WTW-units of de toevoerventilator meten dat de luchtkwaliteit achteruit gaat, zullen ze zelf optoeren en vice versa. De afzuigventilator doet dit op basis van vocht. Hierdoor wordt er niet meer energie gebruikt dan strikt noodzakelijk is. Het bijkomende voordeel is dat de installatie hierdoor zo min mogelijk geluid maakt. De units zijn hierdoor helemaal zelfregelend. Zo ben je dus altijd voorzien van het beste klimaat.

Voor de douche en de pantry was er wel nog warm water benodigd. We hebben hiervoor een warmwater doorstroomapparaat op krachtstroom geselecteerd. Het voordeel hiervan is dat er alleen maar energie wordt verbruikt bij verbruik. Er zijn dus geen stilstandsverliezen zoals bij een boiler.

Kortom de installatie is helemaal all-electric en dus klaar voor de toekomst!

Vragen en/of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

App ons! Bel ons! Afspraak

Nous installatie

Het ambacht loodgieter is ontstaan uit het waterdicht maken van daken met lood. Begin twintigste eeuw waren er nog helemaal geen gas- en water technische installaties. De eerste water- en afvoerleidingen werden gemaakt uit lood, uiteraard door deze vakman. Het woord loodgieter is zo ontstaan door het gieten van stroken lood waarmee buizen waterdicht werden gemaakt. Uiteindelijk kwam er gasgestookte tapwater en verwarmingsinstallaties welke ook onder de discipline van de bredere installateur vielen. De installaties, sanitair en dakbedekking hebben een enorme vlucht gemaakt tot aan de duurzame installaties welke we vandaag de dag kennen. Vanaf het begin zit deze kennis binnen ons bedrijf en wordt van generatie op generatie monteurs overgedragen. Tot op de dag van vandaag worden door ons de meest moderne installaties gemaakt met het respect voor het mooie ambacht!